Pàgines

dilluns, 21 d’octubre del 2013

1200 persones a l'exposició TEMPS DE BARRAQUES I MARGES

Des del Centre Muntanyenc estem molt satisfets amb la gran assitència que hi ha hagut aquests dos caps de setmana passats, 28-29 de setembre i 5-6 d'octubre, a la mostra que hem realitzat en format exposició al poble de Collbató.



Després de la passada i exitosa exposició d' "Olesa de Montserrat-Collbató. El patrimoni històric ens uneix" del 2012, aquest any hem tornat a repetir i hem igualat i superat l'assitència de públic.

L'exposició d'enguany la vam inaugurar el passat 27 de setembre a les 19 hores de la tarda amb un centenar de persones. La tribuna estava presidida per l'alcaldessa de Collbató, el regidor de cultura i els quatre membres organitzadors. Amb tres dies vam comptabilitzar 500 persones i al final del període d'exposició ja havíem fet un recompte de 1200 persones en dos caps de setmana!

Presentació de l'exposició el 27 de setembre. Els organitzadors als laterals i al centre l'alcaldessa i regidor de Cultura de Collbató


El Casinet ple de gom a gom el dia de la inauguració

ORGANITZADORS: Jaume Morera i Ivan Fernández

ORGANITZADORS: Natàlia Valldeperas i Joan Soler

A les 19 hores es va presentar la mostra del món rural que vam portar a Collbató. Va començar la presentació l'alcaldessa de Collbató, Anna Úbeda, seguit del regidor de Cultura, Oriol Castells. Seguidament va prendre la paraula la Natàlia Valldeperas que va explicar les motivacions que ens havia portat a organitzar l'exposició i també va parlar sobre els aspectes socials del món rural al vessant sud de Montserrat. Posteriorment va parlar el Joan Soler que va establir una relació entre la geologia de la regió i el seu vincle amb l'exposició. Finalment, l'Ivan Fernández va donar els agraïments als col·laboradors i als Amics del Ponis, com també va posar en relleu la col·laboració de l'entitat "Amics del Dall". L'alcaldessa va finalitzar l'acte oficial.

El primer cap de setmana va començar exitòs. Sobretot el dia de la inauguració. Va aflorar la curiositat, moltes preguntes i molts records dels nostres avantpassats i les seves tasques del dia a dia.

El segon cap de setmana també va romandre obert. El dissabte vam poder compartir dia amb la Fira d'Entitats de la tarda. El diumenge al matí, moltes persones van assistir a l'exposició i al mercat setmanal.

Al llarg de la setmana també van acostar-se diferents escoles del municipi perquè els alumnes aprenguessin sobre la pagesia local com els estris del camp, la tipologia de roques de la zona, diferents maneres de construir marges i barraques, com també la ceràmica i altres objectes de l'època.






Després d'escoltar la lliçó, va venir la hora de posar els coneixements en pràctica. Alumnes, professors i expositors ens vam posar a cosntruir una barraca de pedra seca amb caixes, cartrons i altres materials fàcils de maniobrar. Tots ens ho vam passar d'allò més bé, com també els mateixos professors. La feina ben feta va satisfer-se amb unes bones fotografies dins de la barraca per part dels alumnes i dels professors.






 L'exposició va acompanyada de tres sortides de camp per conèixer el territori. A principis d'any, durant la segona quinzena de febrer, podrem veure aquesta exposició a Olesa de Montserrat. L'altre poble protegonista d'aquesta exposició.


Panoràmica de l'exposició

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada