dimarts, 3 de febrer del 2015

Un paisatge que podem perdre! Votem SÍ i el conservarem!

QUÈ ÉS LA PLANA AGRÍCOLA DE CAN LLIMONA?

Al nord del nucli urbà, més enllà del Portal de Santa Oliva, trobem una gran extensió de terres agrícoles que comprenen un espai aproximat de 135 hectàrees (1.35 km²), és a dir, aproximadament un 8% de la superfície municipal d’Olesa de Montserrat. Aquesta plana va des de la Font dels Encantats al Portal de Santa Oliva en sentit vertical de nord a sud i des del carrer de Conflent, Vall d’Aran i d’Occitània de la urbanització de les Planes fins a la carretera B-120 d’Olesa de Montserrat a Terrassa en sentit horitzontal d’oest a est.

En aquest espai territorial del municipi encara roman l'essència ancestral i tradicional de la vila com és l’agricultura i conreu de l’olivera Palomar-Olesana (varietat local), arbres fruiters i el conreu del vi. També hi trobem elements rurals vestits d’història i d’important patrimoni local com és la masia de Can Llimona, la barraca “endèmica” de pedra seca de tipologia olesana i morfologia única, espècies vegetals atípiques al país com la Falguereta peluda (Cosentinia vellea),  també hi veiem petites comunitats de llorers “laurisilva” (Laurus nobilis), etc.

També és el lloc on circulen els torrents que nodreixen d’aigua el poble i és l’espai natural que dóna vida als ciutadans, per l’ambient rural, sa i tranquil que desprèn i d’alta presència d’excursionisme i atletisme que cada dia centenars de persones hi transiten per passejar o fer esport.

Ara bé, és un espai natural i agrícola que està sotmès a una forta pressió urbanística constant degut a que són uns terrenys òptims per a ser urbanitzables. La urbanització d’aquest espai comportaria la pèrdua de gran part del patrimoni rural, cultural i natural del municipi que es concentra en major part en aquest espai i també de paisatge. A més, el municipi perdria el seu símbol identitàri per excel·lència: l’olivera.


PREM L'ENLLAÇ WEB


PELS USUARIS DE TWITTER

#Canllimonanoestoca


EL PROPER DIA 22 DE FEBRER ANEM A VOTAR A LA CONSULTA POPULAR I LOCAL D'OLESA DE MONTSERRAT.

MANIFESTEM QUE VOLEM CONSERVAR I GAUDIR PER SEMPRE MÉS D'AQUEST PAISATGE AGRÍCOLA. AIXÍ FAREM CALLAR AMB EL NOSTRE VOT AQUESTES PERSONES-EMPRESES QUE HI VOLEN ESPECULAR!

VOTEM SI I EL GAUDIREM !!
VOTEM NO I EL PERDREM !!















IMATGES DE SOBRE PER DIFONDRE LLIUREMENT. 
AGAFEU-LES I ESCAMPEU-LES!


--------------------------------------



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada