diumenge, 31 de maig del 2015

DUES-CENTES QUARANTA PERSONES ACUDEIXEN EN APLEC A SANT SALVADOR DE LES ESPASES

Aquest passat diumenge 24 de maig les entitats locals d’àmbit excursionista, el Centre Excursionista i de Recerques Olesà i la UEC d’Olesa conjuntament amb la vegueria de la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes Olesà) del Baix Llobregat hem organitzat una caminada popular i circular a l’ermita de Sant Salvador de les Espases.

El lloc de trobada ha estat davant del Pavelló Salvador Boada a les 8.00 h del matí i la sortida s’ha donat mitja hora més tard del qual una comitiva de 240 persones hem fet camí cap a l’ermita de Sant Salvador passant per la Font de la Roureda, el mirador del Coll de les Espases i el Pla del Fideuer amb unes fabuloses vistes de Montserrat. Els primers excursionistes feien cap a l’ermita una hora i quart després d’haver sortit. Allà, l’Associació d’Amics de Sant Salvador de les Espases i membres de les entitats locals i de la FEEC han ofert cafès, galetes i sucs als participants.

Tot el recorregut estava marcat amb banderoles i també es podia i es pot descarregar el recorregut o track per a GPS a través del web wikiloc. El camí de tornada des de l’ermita, ha estat baixant direcció al balneari de la Puda de Montserrat i després enfilant camí de tornada pel Camí dels Voluntaris, un camí reobert el 12 d’octubre del 2012 per les mateixes entitats locals organitzadores que també són sensibles per la recuperació del patrimoni.

L’excursió de 10 km ha finalitzat vora les 12.00 h del migdia amb una crítica positiva per part dels participants vinguts majoritàriament de la comarca del Baix Llobregat per les gratificants vistes, l’organització i el bon temps meteorològic. La presidenta de la vegueria de la FEEC com també un membre de la Junta General de la FEEC de Catalunya han valorat, també, molt positivament la jornada excursionista.

A més, membres del Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà (CMRO) expliquen que aplegar en aplec dalt de l’ermita mil·lenària dues-centes quaranta persones de diversos municipis propers en un mateix dia és un fet excepcional i també és una manera d’ensenyar el patrimoni del municipi, és a dir, fomentar el turisme local a Olesa de Montserrat. Tanmateix, manifesten i lamenten profundament la manca de presència de personal de la Protecció Civil o de la Policia Local, per vetllar per la seguretat de la caminada popular, tal i com s’havia sol·licitat i oficialitzat per part del cos de policia i de l’Ajuntament.


Junta Directiva del CMRO

8.30 hores. Comença la caminada des del Poliesportiu Salvador Boada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada