dijous, 18 de setembre del 2014

"1994: Estiu de foc. Més enllà de les flames; la cultura al descobert"


10 de setembre del 2014
Benvolguts amics,

Des de la Junta Directiva del Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà (CMRO), ens complau convidar-vos als esdeveniments culturals del programa “1994 Estiu de foc. Més enllà de les flames; la cultura al descobert”. És una idea promoguda i produïda per quatre col·laboradors: Ivan Fernández, dels Amics del Dall; Natàlia Valldeperas, Jaume Morera i Joan Soler, del Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà, i els ajuntaments de Collbató i Olesa de Montserrat.

Aquest projecte commemora el 20è aniversari del devastador foc forestal de Montserrat. També és fruit del projecte que aquest equip està desenvolupant des de fa un parell d’anys sobre el món rural i natural a l’entorn sud de Montserrat, des dels vessants més tècnics, paisatgístics, socials, culturals i ambientals.

El programa de l’esdeveniment cultural consta d’una exposició sobre l’incendi del 4 de juliol de 1994 amb 15 plafons explicatius i amb material fotogràfic. A més, va acompanyat d’unes jornades de conferències sobre la cultura del foc i la producció d’un documental audiovisual sobre els fets de l’incendi del 4 de juliol.

Començarà al municipi de Collbató amb la inauguració de l’exposició el 26 de setembre a les 20.00 hores. Estarà obert fins al 19 d’octubre al Casal de Cultura de Collbató. La mostra a Collbató anirà acompanyada d’altres actes associats: el 10 d’octubre amb la presència del doctor i naturalista Martí Boada i la projecció del documental, i l’11 d’octubre amb la representació del projecte MeFiTu per part de la Fundació Pau Costa al mateix Casal de Cultura de Collbató.

Del 31 d’octubre al 7 de desembre l’exposició es traslladarà a la Casa de Cultura d’Olesa de Montserrat, que s’inaugurarà el mateix dia 31 d’octubre a les 19.00 hores. També amb uns actes associats: el 7 de novembre amb la presència del biòleg Àngel Manuel Hernández i Cardona i el 8 de novembre amb una jornada atapeïda amb voluntaris, bombers, científics, investigadors universitaris amb diversos punts de vista i la projecció del documental a la mateixa Casa de Cultura.

L’exposició romandrà oberta segons els horaris establerts de les respectives sales d’exposicions.
Per a més detalls sobre les conferències, consulteu el programa adjunt.


A l’espera de la vostra presència,

us saludem cordialment.

Àngel Pérez i López
President del CMRO






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada