dimarts, 30 de setembre del 2014

PROJECTE: Camí del Llobregat (Notícia Aj. Olesa de Montserrat)

El projecte del futur “camí del Llobregat” es presenta a Olesa com la porta d’entrada a un nou potencial econòmic: el Turisme

Redescobrir el riu Llobregat i els potencials turístics que pot comportar, és l'objectiu del projecte “Camí del Llobregat” que s’ha presentat a Olesa per part del diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Ramon Riera i Bruch, i de l’alcalde d’Olesa, Salvador Prat

Olesa obrirà un camí a la llera del riu gràcies al projecte “Camí del Llobregat”, impulsat i finançat per la Diputació de Barcelona. Es tracta de l’obertura d’un camí per la llera del riu des de la Puda fins a la depuradora d’Abrera, tot i que hi haurà un altre tram que anirà d’Abrera fins al Pont del Diable de Martorell. A Olesa, el tram en què s’actuarà és de 7,6 quilòmetres.

El desenvolupament del projecte “Camí del Llobregat” és una condició necessària i imprescindible per completar el Pla de camins del Baix Llobregat que du a terme el Consell Comarcal i que, un cop enllestit, en un període aproximat de 2 anys, permetrà que es pugui anar per la llera del riu des de Berga fins al Prat del Llobregat.

El Diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Ramon Riera i Bruch, ha explicat que aquest ha de ser un projecte vertebrador “perquè cus el territori des del mar fins al Pirineu”.

Amb aquesta proposta, que ara s’haurà de materialitzar en un projecte executiu, es pot impulsar un nou motor econòmic a la zona com és el turisme. Un turisme, ha dit el diputat “respectuós amb l’entorn natural i diferent al què coneixem fins ara”,referint-se a l’excursionisme. Precisament a aquest tipus de turisme també s’hi ha referit l’Alcalde, Salvador Prat, que ha dit que “es tracta del turisme de dia, que no pernocta”, i ha posat com a exemple el turisme que va a Montserrat.

L’alcalde ha dit que des del municipi s’han d’oferir els serveis que aquest tipus de turisme necessita i que “Olesa té els actius: un paisatge extraordinari, un balcó immens a Montserrat, - referint-se a la zona de Sant Salvador de les Espases-, i un seguit de camins i rutes increïbles”. Aquests són, segons l’Alcalde, “només alguns dels actius que cal explorar”.

El projecte “camí del Llobregat” serà finançat per la Diputació de Barcelona i s’executarà en dues fases. La primera fase, de la qual la Diputació de Barcelona n'està ultimant el pressupost, preveu l’aprovació del projecte i l’execució d’una part de les obres.

En una propera fase del projecte s’hi podria incloure la recuperació d’un element emblemàtic i que forma part del patrimoni històric del municipi com és la palanca que unia Olesa amb la Colònia Sedó. Es tracta, doncs, d’un projecte que integra la perspectiva turística amb la ciutadana i que vol retornar la dignitat a un entorn de ribera als ciutadans perquè en puguin gaudir.

Un cop acabat totalment el projecte, es podran fer excursions en bicicleta, a cavall o a peu al llarg d’uns 200 quilòmetres aproximadament. L’actuació que ara afectarà Olesa i Abrera – i que ha d’arribar fins al Pont del Diable de Martorell-, completarà el camí a la zona del Baix Llobregat de manera que beneficiarà tota la comarca. De fet, un cop finalitzada l’actuació es crearà el Pla de senders turístics del Baix LlobregatCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada