dissabte, 10 d’octubre del 2015

A Sant Jeroni amb cadira de rodes

Pujar al cim d’una muntanya amb cadira de rodes sembla impossible, però gràcies a l’Associació Rodamunt els objectius esdevenen possibles. Diversos olesans voluntaris, la Georgina Muñoz (regidora de Benestar Social de l’Ajuntament d’Olesa), el Joan Soler Gironès del Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà (CMRO) que explicava coneixements com a guia de muntanya-divulgador i també membres de l’Associació Rodamunt (emprenedors del projecte). En total 20 persones que vàrem  aconseguir el repte de pujar a la Montse Caba, una dona que malauradament la seva vida va lligada a una cadira de rodes per problemes de mobilitat, al cim més alt de Montserrat, que és Sant Jeroni (1236 m). Sí, amb cadira de rodes, però amb la cadira Joëlette.

Aquesta cadira és tot terreny i està destinada a poder oferir excursions i passejades per la muntanya per a persones amb problemes motrius. Això sí, requereix de l’ajuda de voluntaris per poder-la transportar i és totalment mecànica, però molt còmode. La Montse va viure una experiència única gràcies a l’esforç i voluntat d’olesans i membres de Rodamunt. Si ho vam fer, va ser per poder fer realitat el seu somni de pujar a Sant Jeroni i també, si ho vam fer, és per tenir una sensibilitat cap a aquestes persones que pateixen del no poder caminar i l’accés a molts llocs és limitat. L’ajuntament estudiarà com potenciar aquesta mena de sortides per Olesa.

Com anècdota, a mesura que ens apropàvem al cim, diversos turistes anònims quedaven sorpresos del que estaven veient amb els seus ulls i a l’arribar a dalt l’esclat d’alegria i emoció va ser immens. La Montse va rebre moltes felicitacions i aplaudiments, dirigits a ella i per l’equip de voluntaris. A més, com si hagués estat fet expressament, el dia era molt serè i les vistes eren gratificants.
Associació Rodamunt: https://www.facebook.com/Rodamunt-407806702730420/timeline/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada