dimarts, 26 de juliol del 2016

Taller de pedra seca. Dia 1

El passat 16 de juliol ens vam trobar a la seu social del CMRO a les 8.00 hores per començar el segon taller de pedra seca. Allà ens vam trobar tots els participants i vam fer una petita sessió de presentació i planificació del treball. Ens vam asseure al voltant d’una taula i van presentar-se els organitzadors del taller:

  • ·         Jaume Morera Guixà (Enginyer i cap d’obres)
  • ·         Joan Soler Gironès (coordinador de l’activitat i logística)


A les 9.00 hores ens desplaçàvem a recollir troncs cremats d’olivera de l’incendi de 1994. Aquests troncs, com que són de creixement lent i abunden al terme, són la matèria primera per fer les teulades de les barraques de pedra seca de tipologia olesana.

Vam arribar al lloc als voltants de les 9.30 hores i la tasca de recol·lecció de troncs va allargar-se fins al es 11.30 hores. Es va carregar els troncs en un remolc per portar-ho a la zona de treball, en una propietat de la plana agrícola de Can Llimona. Mentre feien la tasca de recol·lecció, va aparèixer una barraca de pedra seca enmig de la vegetació el qual va ser una gran troballa. Aprofitant l’ocasió, va ser netejada i inventariada. La podeu veure al web de wikipedra.

A les 11.45 h ens vam dirigir cap a la finca on hi ha la barraca a restaurar i hi vam deixar els troncs per seguir el taller el proper 30 de juliol del 2016. Vam aprofitar 15 minuts per visitar les barraques de la zona. La primera jornada va acabar a les 12.30 hores.

Si esteu interessats en sumar-vos al taller, poseu-vos en contacte amb nosaltres!

Barraca apareguda de manera fortuïta


Recollida de troncs

Visita de la barraca a restaurar


Visita de la barraca a restaurar


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada