divendres, 25 de novembre del 2016

NOTÍCIA AJUNTAMENT: Nova jornada de recuperació de camins rurals i neteja del medi natural

Nova jornada de recuperació de camins rurals i neteja del medi natural

 

24/11/2016 

El Departament de Medi Ambient, el Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà i Xino-xano han dut a terme una nova jornada de recuperació i neteja. Concretament s'han fet treballs de recuperació de l'entorn de l'ermita de Sant Pere Sacama.


El Departament de Medi Ambient, membres del Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà (CMRO) i els Xino-xano han participat aquest diumenge 20 de novembre en una nova jornada de recuperació i neteja del medi natural. Aquest cop s’ha recuperat un camí que rodeja la part nord-est l’ermita de Sant Pere Sacama, el pou de l’antiga masia de Sant Pere, el camí que puja al cim del Turó de la Gronya, el Pla de Puigventós i el corriol del pou, com també el mateix històric pou de la masia de Puigventós.

El Projecte Fonts i Camins és una iniciativa de la Regidoria de Medi Natural i del Departament de Medi Ambient que va començar el 2014 i que compta amb la col·laboració de diferents entitats ambientals del municipi (UEC, Xino-Xano, Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà i ADF). Durant aquest temps, s'han recuperat algunes fonts abandonades com la font de la Gronya o la font de Puigventós;  i s’han arranjat d' altres com la font de Sant Valentí, la font del Gabatxó, la font del Mateu i la font de la Pastora.També s'ha restaurat la font del Frare Pau restituint l’enrajolat que estava molt malmès.

Pel que fa als camins, una de les tasques més importants fetes fins ara també ha estat la millora d’un tram erosionat del camí que puja a Sant Salvador de les Espases des de la Puda de Montserrat. Aquest projecte també és transversal ja que inclou actuacions de millora de la senyalització, que han consistit en l’elaboració i instal·lació de cartells de fusta indicatius per donar a conèixer aquest patrimoni rural.


El Projecte Fonts i Camins continuarà durant el 2017 i, entre d'altres actuacions, treballarà per ampliar el patrimoni amb la recuperació de dues fonts més del municipi que avui estan abandonades. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada