diumenge, 16 de setembre del 2018

Comiat a Jaume Morera Guixà


El passat 18 d’abril ens deixava l’amic Jaume Morera Guixà, soci fundador i actual membre de junta del Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà (CMRO). Una entitat constituïda el 1980 amb dos objectius clars, fer activitats de muntanya i també per fer recerca sobre el patrimoni local. En Jaume era l’ànima de la Secció de Recerques. Era una d’aquelles persones fermament compromeses amb el seu poble. Estimava i lluitava, fins a on fes falta, per Olesa de Montserrat.
Són molts els estudis i treballs que ell ha desenvolupat amb olesans i olesanes i amb socis i sòcies de l’entitat. Per exemple, la lluita per recuperar l’aflorament geològic de les Ribes Blaves als anys noranta, estudis sobre els masos del municipi, la col·laboració amb les excavacions arqueològiques de Sant Pere Sacama i el Mas Vilar, diferents estudis arxivístics, estudis toponímics, estudis sobre ceràmica, estudis sobre les cases i carrers del nucli antic, estudis de la pedra seca i la vida rural local, estudis sobre els incendis forestals del 1994, estudis sobre l’aigua d’Olesa, i un llarg etcètera. En resum, molts treballs publicats al llarg dels anys i també molts projectes que s’estaven desenvolupant, però que aquests han quedat sobtadament estroncats. Des de l’entitat, profundament afectats per la seva pèrdua, aixequem el cap i veiem convenient acabar-los com a homenatge a la incalculable feina feta per ell.
En Jaume, era d’aquelles persones que coneixien pam a pam el municipi i buscava, mitjançant passejades, xerrades, exposicions o bé la publicació de llibres, difondre tot aquest bast coneixement local.
És per tot això que els membres de junta i els socis i sòcies del CMRO volem, per una banda, entregar-nos a la seva família per tot allò que faci falta i, per altra banda, agrair la dedicació i obstinació del Jaume en la defensa del territori i del patrimoni del nostre municipi, així com també del nostre país durant tots aquests anys. Des de l’entitat, sempre hi serà present i agafem el compromís de prendre accions per mantenir viva la seva immensa estima per Olesa de Montserrat.
El trobarem a faltar!

La Junta
Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada