dimecres, 30 d’octubre del 2013

Més de 50 persones a la primera sortida realitzada a Collbató!

Referent a l'exposició "Temps de barraques i marges", s'han programat tres sortides de camp per conèixer l'entorn montserratí de la pedra seca. La primera es va realitzar aquest diumenge 27 d'Octubre per territori de Collbató. Concretament pels Graus de Montserrat i l'entorn de l'ermita de la Salut.

Just començar, vam fer una introducció social i econòmica de la pagesia de la regió i posteriorment una introducció i contextualització geològica de l'entorn que anàvem a visitar. Posteriorment, l'Ivan, de Collbató i company de l'equip de recerca, anava explicant el seguit de barraques que  ens anàvem trobant.

Va tenir tan d'èxit, que van assistir més de 50 persones de Collbató i de pobles veïns com també de Barcelona. Hi ha la mateixa espectació de cara a les dues sortides del novembre. Creix l'interes per conèixer la geografia regional i saber-la valorar, deixant en segon pla el mite de la cosa llunyana.


Aproximant-nos a un enorme marge de conglomerat montserratí. Foto: J.M.
 
Explicació geogràfica i geològica del procés de formació del conglomerat. Foto: J.M.


Montserrat, geomorfològicament anomenat Inselberg, "Muntanya Illa". Foto: J.M.
 
Barraques troglodítiques explicades per l'Ivan. Foto: J.M.
 
Visita d'una barraca de pedra seca amb el poble de Collbató al fons. Foto: J.M.
 
Visitant les canalitzacions d'aigua que baixen fins l'ermita de la Salut. Foto: J.M.


Hi ha dues sortides més programades en relació a l'exposició. Es realitzaran el 10 i 24 de novembre. Al congost del Cairat i a Olesa de Montserrat respectivament.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada